BBTAN – Vissza az Aranykorba

Már a Java-s telefonok idejében is szinte mániákusan kerestem a tökéletes Arkanoid játékot, és ez a vágy később sem hagyott alább. Végre elértünk arra a napra, amikor bár okostelók szintjén gyengének tűnhet ez a műfaj, valójában még mindig ugyanakkora élményt nyújt, mint 1986-ban, a legelső ilyen program idejében.

 

A BBTAN alapjai

A vezérlés minden alkalommal a képernyő legalján kezdődik, ahol is először egy, később pedig számtalan golyót állíthatunk földkörüli (vagyis inkább blokkok körüli) pályára. Az Arkanoidhoz hasonlóan minden akadályt meghatározott számú alkalommal kell eltalálnunk ahhoz, hogy eltűnjön. Különbséget jelent viszont az, hogy a leeső labdákat már nem passzolhatjuk vissza, ezek elvesznek. Így teljes mértékben arra kell koncentrálnunk, hogy minél több maradjon játékban minél hosszabb ideig. Minden lövésünk után Tetris-szerűen egyet lefelé mozdulnak a blokkok, felül pedig egy újabb sor jelenik meg. Ha a legalsó szintet (azaz minket) elér akár egyetlen kis négyzet is, a játéknak vége.

 

 

Játékmenet

A legtöbb körben kis bónuszok jelennek meg. Ezeket nem nagy kihívás elkapni, sokszor akaratlanul is összejön, de érdemes lehet rájuk célozni. Megdobhatják a pénztárcánkat, vagy eggyel több labdát indíthatunk a következő körben. Extra akadályok is jelenhetnek meg, ezekre érkezve vagy újabb löketet kap az adott labda, vagy pedig az egész sávban/oszlopban levesz egyet a blokkok ,,életéből”. Található a BBTAN-ban egy apró minijáték is, amely egy automatát jelent. Ebből halászhatunk ki újabb típusú lövedékeket, amelyek elég kicsik lehetnek ahhoz, hogy elférjenek akár két akadály csücskei között is. Egyébként a képernyő alján található egy harminc perces időzítő, amely nem más, mint trollkodás. Ha letelt az idő, ugyanúgy folytathatjuk tovább a játékot…
Található egyébként más jópofaság is, ilyen például a ,,Biztos vagy benne?” üzenet kilépéskor, amelyet “Are you handsome?”-ra, avagy ,,Jóképű vagy?”-ra cseréltek. Igenre kattintva játékban maradunk, fordított esetben pedig kiléptet minket.

 

Persze!

 

Freemium lét

Napjainkban ritka az olyan ingyenes játék, amely a reklámok kérdését normálisan veszi, a pedig BBTAN pontosan ilyen. Amennyiben nincs bekapcsolva a mobilnetünk, teljes reklámmentességet élvezünk, sőt; egy meccs befejeztével a mentőövet (amelyhez meg kellene nézni egy hirdetés videóját) minden további nélkül egyből megkapjuk. Amennyiben egy kis plusz pénzt szeretnék a nyerőautomatához, már szükség lesz internetre, de ez teljesen elfogadható kompromisszum.

 

Ha ezt látjuk, közel a vég

Összegzés

A BBTAN talán nem a legeredetibb az árkád játékok között, mégis érdekes darab. Kategóriájához illő minimál grafikával és hangokkal operál, emellett pedig hosszú játékidőt garantál. Egy pillanat alatt rá lehet kattanni, így mindenképp ajánlom a kipróbálását.

Hozzászólás