Bow Man – Morbid lövöldözés

A Bow Man című játékban egy pálcikaember bőrébe bújva íjat és nyílvesszőket ragadva lőhetünk célba madarakra, a gépre, vagy cimboránkra. És ez bármilyen morbid is, nagyon szórakoztató.

Az alapok

A Bow Man-t elindítva a főmenüben találjuk magunkat, ahol az Instructions, VS Computer, VS Human, VS Online, és Bird Hunting játékmódok közül választhatunk. Az Instructions-ban elsajátíthatjuk a játék alapjait.A képernyőt bárhol megérintve, és ujjunkat egy irányba húzva tudjuk “felhúzni” az íjat. Egy százalékos érték mutatja, hogy mekkora erővel húzzuk, illetve láthatjuk a nyílvessző, és a föld által bezárt szöget is. Elengedve a képernyőt tudjuk pusztító útjára indítani nyílvesszőnket. Nagyítani/kicsinyíteni a szokásos, két ujjas megoldással tudunk, és ugyan így, két ujj használatával tudjuk a képet ide-oda mozgatni, így meg tudjuk nézni, hol is helyezkedik el a célpont. A képernyő tetején láthatjuk a szél erejét, ezt is fontos figyelembe venni, mivel módosítja lövéseinket.
bow-man-01

A Bow Man játékmódjai

A VS Computer módban a számítógép ellen játszhatunk. Lő egyet a játékos, majd egyet a számítógép. Értelemszerűen az nyer, aki tovább bír életben maradni. A képernyő tetején láthatjuk az életerő-csíkokat. Fejlövéssel okozhatunk a legtöbb sérülést, és a láb eltalálásával a legkevesebbet. A VS Player mód alapja ugyan ez, annyi különbséggel, hogy a számítógép helyett most egy barátunkkal fogunk harcolni. Ez tulajdonképpen a helyi többjátékos mód (local multiplayer), hiszen amikor társunk következik, át kell neki adnunk a készüléket. A VS Online pedig az online többjátékos mód, nem kell különösebben magyarázni.
bow-man-02

Madárvadászat

A Bow Man talán legszórakoztatóbb játékmódja a Bird Hunting (Madárvadászat), ahol meglepő módon madarakra kell vadászni. Az Arrow Limited módban 5 nyílvesszőt kapunk, és ha nem találunk el egy madarat, a játék levon egyet közülük. Ha elfogytak, vesztettünk. A Time Limited módban viszont végtelen nyílvesszőnk van, adott idő alatt kell minél több madárral végeznünk.
bow-man-03

Összegzés

Egyszerű, ugyanakkor szórakoztató, és unaloműzésre kiválóan alkalmazható játék a Bow Man. Nem vártunk tőle sokat, de amit kaptunk, azzal maximálisan elégedettek lehetünk.

Hozzászólás