Broken Brush – Művészi alliteráció

Gyermekkorom egyik kedvenc időtöltése volt, hogy az aktuális újságban megtaláljam az adott két kép között a különbségeket. Bár ez nem mindig jött össze, lehetőségünk van újraélni ezeket a pillanatokat a Pyrosphere által fejlesztett Broken Brush -ban, amely szinte művészi módon rejti el híres festményekben a hibáit.

A Broken Brush

A játék alapja a már a bevezetésben is említett különbségkeresés. Ez a screenshotok alapján még egyszerűnek is tűnhet, azonban sokszor csak teljesen apró módosításokat hajtottak végre a képeken. Éppen ezért sokkal több időt tölthetünk el egyetlen festmény elemzésével, mint ahogy gondolnánk. Képenként 10-15-20 eltérést kell megtalálnunk, azonban nem szükséges tökéletesen teljesíteni őket a továbbhaladáshoz.

Broken Brush 1

Hogyan játszhatom?

A menürendszer teljesen átlátható, jobbra-balra scrollozva tudunk váltani a festmények között, és láthatjuk, hogy a tökéletes megoldáshoz szükséges-e még további módosításokat megtalálnunk. Játék közben a képernyő két oldalán párhuzamosan láthatjuk a képeket, pinch-to-zoom-mal, azaz a például böngészőkből megismert összecsípéssel tudunk közelíteni és távolítani, hogy így a legapróbb eltéréseket is megtalálhassuk.

Broken Brush 2

Csak egy ecsetvonás…

Minden újabb szint követelménye százalékban van megadva, ez a megtalált különbségek és az összes különbség hányadosa. Amennyiben szükségünk lenne további pontokra, igénybe vehetünk csalásokat is. Minden teljesített kép után kapunk néhányat, így ha ügyesen gazdálkodunk velük, a játék freemium léte egyáltalán nem kerül előtérbe, ami napjainkban meglehetősen ritkán fordul elő. Ez annak is köszönhető, hogy teljesen reklámmentes, mindössze csalásokra és képek feloldására tudunk pénzt költeni. 70 festmény található az adatbázisban, a végsők eléréshez a százalékban megadottakból mindegyiket ki kell unlock-olnunk. Egy idő után már gyakran előre sejthetjük, miket módosítottak a képeken, mivel eléggé egy kaptafára történtek a szerkesztések, de még így is kategóriájában a legjobb játékot tette le az asztalra a Pyrosphere a Broken Brush személyében.

Néhány különbség elég hamar feltűnik

Néhány különbség elég hamar feltűnik

Összegzés

Mindazok számára, akik szeretik a bogarászós játékokat, amelyek nem feltétlenül igényelnek sok időt, de mégis megmozgatják kicsit az agyunkat, kiváló választás lehet a Broken Brush. Ebben a kategóriában található még a Find It sorozat is, azonban az sokkal kevesebb képpel és különbséggel operál, így az már csak ,,levezetőnek” jó. A cikkünkben szereplő játékot valószínűleg nem fogják tovább frissíteni, ezért későbbi Android verziókban előfordulhatnak kisebb hibák. Nálunk azonban a tesztidőszakban semmi ilyesmi nem fordult elő.

Hozzászólás