CM Locker – A biztonság fontos

Amellett, hogy valami biztonságos, még lehet szép, és rendkívül hasznos is. A CM Locker nevű lezáróalkalmazás ezt kiválóan reprezentálja, hiszen mondhatni, semmi panasz nincs rá.

Bevezető

Miután az alkalmazás letöltődött készülékünkre, azt megnyitva aktiválnunk kell a kisegítő lehetőségekben. Ezután a képernyőt már a CM Locker segítségével oldhatjuk fel. A beállítások között nagyon sok lehetőségünk van. Kezdjük a legfontosabbal, a jelszó beállításával. Lehet többféle számkombináció, illetve rajzolt minta, összesen 15 lehetőségből választhatunk, plusz a kód nélküli feloldás, ami szerintem nagyon hajaz az Apple megoldására. Eléggé egyedi funkcióként beállíthatjuk, hogy ha valaki rosszul adja meg a jelszót, az előlapi kamera készítsen róla egy fotót, így kideríthetjük, ki akart a telefonunkban turkálni.
CM-Locker01
CM-Locker02

 Kinézet

Témákból 8 darabot kapunk, melyek az óra kinézetét, illetve a zárképernyő elemeinek elrendezését változtatják meg. Háttérkép beállítása terén nagyon bőkezű a CM Locker, A készülékünkön lévő képeken kívül rengeteg szép, és nagy felbontású képet tölthetünk le ingyen, illetve launcher témák letöltésére is ad lehetőséget. Az alkalmazás által megjelenített értesítéseket is szabályozhatjuk, illetve bekapcsolhatjuk, hogy az energiapazarló appokat be akarjuk-e zárni automatikusan a képernyő feloldásakor.
CM-Locker03
CM-Locker04

 Milyen idő lesz?

A CM Locker egyik nagyon hasznos funkciója a beépített időjárás-előrejelzés. A város, fok- és szélsebesség mértékegység beállításán kívül eldönthetjük, hogy szeretnénk-e riasztásokat kapni, ha az időjárási viszonyok szélsőségesek lennének (ez csak az USA, Kína, és Európa városaiban működik), illetve hogy szeretnénk-e életmód-tippeket látni az időjárás-szekcióban. A záróképernyő az órán és a dátumon kívül mutatja az aktuális hőmérsékletet is, ujjunkat jobbról balra elhúzva pedig további információkat tudhatunk meg arról, hogy milyen idő is van odakint. Többek között 24 órás előrejelzés, információk a páratartalomról, légnyomásról, UV sugárzásról, de még a szélsebességről is. A már említett életmód-tippeket is itt láthatjuk, például, hogy szükségünk lesz-e napszemüvegre, vagy esernyőre, milyen ruhát vegyünk fel aznapra, horgászhatunk-e, stb…
CM-Locker05
CM-Locker06

 Egyéb finomságok

A záróképernyőről még el tudjuk indítani a kamerát, illetve lentről felfelé elő tudunk húzni egy, az Apple-től már megismert irányítópanelt. Itt ki be kapcsolhatjuk a WiFi-t, Bluetooth-t, a hangerőt, állítgathatjuk a fényerőt, illetve a zseblámpához (vakuhoz), és a számológéphez is gyorsan hozzá tudunk férni. Ezen kívül tetszés szerint alkalmazások ikonjait helyezhetjük az aljára, hogy gyorsan el tudjuk indítani azokat.
CM-Locker08

Összegzés

A CM Locker azért egy nagyon jó alkalmazás, mivel nem csak megfelelően teljesíti azt, amit el lehet várni egy lezáró apptól, hanem többet is nyújt annál. A szinte profi időjárásos kiegészítő, és az iOS-szerű kontroll panel mind olyan kiegészítések, melyekhez más esetben külön alkalmazásokat kellene letöltenünk. A sok jó mellett azért egy negatívumot is megemlítenék, mégpedig, hogy a gyengébb telefonokat eléggé leterhelheti a CM Locker. Egyébként pedig mindenkinek, aki egy kis változatosságra vágyik a készüléke feloldását illetően, ajánlom, hogy tegyen

Hozzászólás