Darts Match – Száznyolcvan!

Egyre több, és több sportágnak készül el a zsebre tehető verziója. Természetesen ezek a játékok nem nyújtják a valódi élményt (már hogyan is nyújthatnák), de hasonlóra képesek. Mai tesztünk alanya, a Darts Match kiválóan visszaadja a játék hangulatát, és bizonyos fokon annak nehézségét is.

Bevezető

A Darts eléggé népszerű kocsmai sportág, de sokan profi keretek között űzik. Ha valaki esetleg nem lenne tisztában a szabályokkal, az itt megismerkedhet velük.
Az alkalmazást megnyitva a Local menüponton belül 4 klasszikus játékmód, név szerint az 501, a 301, az Around the Clock  illetve a Cricket közül választhatunk, illetve ezeken kívül még gyakorolhatunk is. A kiválasztott játékmódon belül először is ellenfelet (nehézséget) kell választanunk. Ez lehet akár egy barátunk (ebben az esetben amikor a másik következik, át kell neki adni a készüléket), illetve a telefon is, utóbbinál 6 különböző nehézségű ellenfél között dönthetünk. Ezt követően be kell állítanunk, hogy hány set-ből, illetve leg-ből álljon a játszma, és már kezdődhet is a móka!
darts-match-01[1]

A meccs

A szabályok megegyeznek a választott játékmód szabályaival, dobni a képernyőn tett lentről felfelé elvégzett ujjmozdulattal tudunk. Picit nehéz a célzás, így némi időbe beletelik, míg megtanulja az ember, főleg a dupla kiszállók megdobása a nehéz feladat.
A bal és a jobb alsó sarokban a mi, illetve ellenfelünk pontszámát mutatja a Darts Match, lehetséges kiszálló esetén legalul kiírja, hogy mit kéne dobnunk. Ezt egyébként, ha akarjuk, az adott mező sárga villogásával a dartstáblán is jelzi. Van még Social menü, ami tulajdonképpen a Multiplayer, ezt Facebook-os és sima regisztrációval is igénybe vehetjük.
darts-match-02[1]

Grafika, hangok, egyéb

A grafikán nincs semmi kivetnivaló, a Darts Match a Unity Engine-nek köszönhetően teljesen elfogadható képi megjelenést tud felmutatni. Hangok tekintetében a felhozatal nem valami jó zene, viszont annál remekebb kommentátor. A 180-at hasonló beleéléssel kiáltja, mint a Sky Sports, vagy a Sport TV riporterei, így határozottan jól visszaadja a közvetítések élményét.
A főmenü Store menüpontjában teljesen ingyen személyre szabhatjuk nyilainkat, pénzt csupán a reklámok eltűnése érdekében adhatunk ki, szóval a Darts Match egyáltalán nem erőszakol ránk semmit.
darts-match-03[1]

Összegzés

Picit nehéz, de szórakoztató játék a Darts Match, kellően visszaadja a játék élményét. A sportág rajongóinak kötelező, de bárki bátran tehet egy próbát vele. Nem fog csalódást okozni.

Hozzászólás