Dots – Pontok és vonalak

Egyszerűen egyszerű – ezekkel a szavakkal lehet leginkább jellemezni mai cikkünk főszereplőjét, a Dots -ot. Letöltés után egyből játszhatjuk is – mondjuk, ez gondolom eléggé nyilvánvaló volt. Úgy kell ezt érteni, hogy nem kell egy hosszú tutorialt végigjátszanunk, melynek a végén nagyjából értjük, hogy mi fán terem maga a játék. Viszont, mielőtt még túl hosszú bevezetőt írnék, kezdjük el magát a tesztet!

Tutorial

Mint említettem, a Dots egy kifejezetten egyszerű játék, így a kezelőfelülete sem bonyolult. Az alkalmazást elindítva végig kell játszanunk a nagyjából 60 másodperc alatt elvégezhető tutorialt. Ebből kényelmesen el lehet sajátítani a teljes játékmechanikát, amit most megpróbálok néhány mondatban megfogalmazni. A cél, hogy az egymás mellet lévő, ugyan olyan színű köröket összekössük. Ezt értelemszerűen úgy érhetjük el, hogy a ujjunkkal összekötjük őket. Ha ez megtörtént, ezek eltűnnek, és újak esnek a helyükre. Előfordul néhányszor, hogy a gömbök egy négyzetet alkotnak. Ebben az esetben, ha négyzet rajzolunk belőlük, eltűnik minden gömb, amelyek ezekkel egy színű volt, és ezek helyére sem fognak ilyen színűek esni.
Dots-01

A játékmódok

A főmenüben négy játékmóddal találkozhatunk. Az első a Timed, ahol egy 6×6 körből álló pályán játszhatunk. 60 másodpercünk van arra, hogy minél több pontot szerezzünk. A Moves módban 30 lépésünk van, itt sokkal inkább a taktikázáson van a hangsúly, mintsem a sebességen. Az Endless-t választva egy idő- és lépéskorlátozás nélkül játszhatunk – amennyiben kifizetünk érte 435 Forintot, mivel ez bizony egy külön megvásárolható lehetőség. Legalább maga a Dots ingyenes. Az utolsó játékmód pedig a Challenges. Bármelyik móddal is játszunk, egy-egy menet után pénzt kapunk, amelyet power-up-okra költhetünk el.
Dots-02

Lifehack

3 féle power-up van a Dots -ban. Ezek közül az egyikkel 5 másodpercre megállíthatjuk az időt / +5 lépést szerezhetünk (játékmódtól függően), a Shrinker nevű segítségével egy adott gömböt távolíthatunk el, az Expander pedig pedig az összes, kiválasztott színűt megsemmisíti. Ötös csomagokban vásárolhatjuk meg ezeket, 1000, 500, illetve 5000 játékban használatos pénzért. Ilyen fizetőeszközt természetesen valódi pénzért is vásárolhatunk, ha szükségesnek látjuk.
Dots-03

Témák és Eredmények

Értékelendő dolog, hogy a Dots-ban témázhatósági rendszert is találunk. Ezek a témák megváltoztatják a gömbök, illetve a háttér kinézetét is. Most, a karácsony közeledtével a négy alaphoz (Classic, Dark, Modern, Purpule), kapunk még két ingyenes témát, amelyek Winter Day, és a Winter Night névre hallgatnak. Ezeken kívül van még jó néhány kinézet, melyek játékbeli pénzért vásárolhatunk meg.
A teszt végén említést kell még tennünk az Achievements-ről, avagy az eredményekről. Itt láthatjuk a két alap játékmódban elért rekordunkat, illetve a 32 elérhető eredményt is. Ez egy kis plusz dolog, bár sajnálatos, hogy ezek csak játékon belüli achievement-ek, és nincsenek összekötve a Google Play játékok rendszerrel.
Dots-04

Összegzés

A Dots egy fantasztikus játék. Egyszerű, mégis magával ragadó, nem erőszakolja ránk az alkalmazáson belüli vásárlásokat sem. A hangokat sem bonyolítják túl, teljesen rendben vannak, ahogy a grafika is, melyen sokat dob a témázhatósági lehetőség. Gyors, és élménydús menetek jellemzik a játékot, mindenkinek érdemes tennie vele egy próbát. Garantálom, nem lesz csalódás.

 

Hozzászólás