Elvesztett Androidos és iOS-es készülékek megtalálása

Az alkalmazásboltokban számos elvesztett eszközök megtalálására szakosodott programot találunk, azonban alaphelyzetben is mindkét ismert platform remek megoldásokat kínál erre. Lássuk is, hogyan működnek ezek.

 

Elvesztett Androidos készülékek esetében

A zöld robotos rendszer keresőjét egyedül böngészőben lehet elérni, ezen a linken. Belépés után egyből a térképpel találkozunk, ahol meglehetősen pontosan látjuk telefonunk helyzetét, feltéve, hogy bekapcsolva hagytuk a helymeghatározást. Sikeres esetben a telefonon megjelenik egy értesítés a bemérésről. Ennek hiányában marad a három lehetőség, amikben megcsörgethetjük, lezárhatjuk a készüléket, esetleg törölhetjük az azon tárolt adatokat.

 

elvesztett-android-ios-1

Megéri bekapcsolva hagyni a helymeghatározást, tökéletes a bemérés

 

Első esetben még a néma mobilok is a lehető leghangosabb zajt eresztik ki magukból, ezt a lezárógombbal lehet kikapcsolni. Zárolásnál törlődnek az eddigi ujjlenyomataink és/vagy jelkódunk, teljesen új jelszót adhatunk meg a belépéshez. Harmadik lehetőségünk értelemszerűen teljes törlést jelent, hogy illetéktelenek ne férhessenek hozzá személyes adatokhoz.

 

elvesztett-android-ios-2

Tetszőleges üzenetet és elérési lehetőségeket is kiírathatunk a képernyőre

 

Elvesztett iOS-es készülékeknél

Itt két lehetőségünk is van. Vagy böngészőben nyitjuk meg az iCloud-ot, vagy pedig a Find My iPhone (avagy Kereső) alkalmazást használjuk. Előbbinél az a kellemetlen eset adódhat, hogy még nem léptünk be az adott gépből a fiókunkba, ez esetben a nemrég bevezetett kétlépcsős azonosítás jelenthet gondot. Ezzel szemben a Kereső hátránya az, hogy szükséges hozzá egy másik iPhone vagy iPad.

 

elvesztett-android-ios-3

iOS-en még GPS-re sem volt szükség

 

Ha megtörtént a bejelentkezés, mindkét módszerrel az Androidhoz hasonló eredményt kaphatjuk, tehát láthatjuk térképen az eszköz helyzetét, hangot játszhatunk le rajta, átírhatjuk a bejelentkező kódot (itt is megadhatunk telefonszámot és egyedi üzenetet), esetleg törölhetjük az összes rajta tárolt fájlt. Amennyiben ezekből bármelyiket is megtettük, a rendszer e-mail-ben értesítést is küld. Hatalmas pluszpont, hogy amíg tesztünk során Androidon szükség volt a helymeghatározás bekapcsolására, addig az almás megoldásnak elég volt egy Wi-Fi kapcsolat a hasonlóan pontos beméréshez.

 

Reméljük, minél több elvesztett eszközt sikerül megtalálni a fent említett leírás segítségével!

Hozzászólás