Fallen – Flipper másképp

Mindenki ismeri a flippert, hiszen szórakozóhelyek, és az unalmas informatikaórák elmaradhatatlan kelléke ez az játék. Mai témánk, a Fallen nem egy vérbeli flipperjáték, hanem valami más.

Az alapok

A Fallen-t elindítva a képernyő alsó részében egy gömböt fogunk látni. Ez a gömb három, egyenlő részre van elosztva, ezeket különböző színekkel jelölték, melyek a piros, a kék és a zöld. A bal, és a jobb oldali gombok segítségével tudjuk ezt tetszőlegesen forgatni. De miért is jó ez nekünk?
Az ,,égből” (vagyis a kijelző tetejéről) az előbb említett három szín egyikében pompázó golyók esnek alább, melyeket a mozdítható gömbünk segítségével kell elkapnunk. Csak akkor sikerülhet ez, ha az adott színhez passzoló oldalt fordítjuk a zuhanó golyó felé. Ez így elsőre nagyon egyszerűnek tűnhet, pedig a valóságban cseppet sem az.
fallen-01

Nem minden az, aminek látszik

A golyók esése közben öt, talán tárgynak nevezhető dologba ütköznek, melyek eltérítik őket, így csak a végén tudhatjuk meg, pontosan hova is fognak érkezni, és  hogy hogyan is kell forgatnunk a gömbünket. Ez pláne akkor lesz nehéz, ha egyszerre nem egy, hanem kettő vagy több golyót kell elkapnunk. Ahhoz, hogy mesterei legyünk a Fallen-nek, szükségünk lesz agyunk multitasking képességére, ezt garantálhatom. Sőt, talán még fejleszti is azt. Ezt viszont már nem garantálhatom, de ha találok egy brit tudósok által jegyzett kutatást erre vonatkozóan, ígérem, hogy közzéteszem itt. Na, de visszatérve cikkünk témájához, arról még nem beszéltem, hogy ha az összesen három golyót rossz színnel fogunk meg, a játék véget ér, és kezdhetjük előröl. Ilyenkor teljesítményünknek megfelelő mennyiségű aranyat kapunk, melyet többek között power-up-ok fejlesztésére költhetünk.
fallen-02

Grafika, hangok, egyéb

Apropó, power-upok. Bizony, ilyenek is vannak a Fallen-ben. Ugyanúgy hullanak alább, mint a golyók. Felvételükhöz meg kell érintenünk őket, majd újabb érintés hatására tudjuk használni az általuk adott bónuszt. Ilyen power-up például a hulló golyók lassítása, pajzs felhúzása gömbünk köré, és hasonlók.
A grafikával nincs gond, egyszerű, ugyanakkor szép is. Hangok esetében a játékban hallhatókkal nincsen gond, a menü zenéje viszont szerintem idegesítő.
fallen-03

Összegzés

A Fallen egyszerűsége ellenére is egy komoly multitaskingot igénylő játék. Jó grafikájának, és jól kitalált játékmenetének köszönhetően bárkinek jó szórakozást tud nyújtani, aki szereti az ilyesfajta időtöltést. Nem mindenkit tud magával ragadni ez a stílus, de akit igen, az tegyen vele egy próbát!

Hozzászólás