Fast Like a Fox – A hátlap hasznodra válik

Manapság nagyon ritka, hogy egy-egy játék a mobilos alkalmazások piacán valami igazán újat, valami eredetit mutasson. Valamilyen formában szinte mindent láttunk már, éppen ezért üde színfolt az egyszínű játékok sokaságában mai cikkünk főszereplője, a Fast Like a Fox.

Bevezető

A játékot Fingersoft fejlesztette, akiket többek között a nagy sikerű High Climb Racing-ről ismerhetünk. A Fast Like a Fox alapvetően megegyezik sok hozzá hasonló játékkal: pályákat kell teljesítenünk, mialatt különböző tárgyakat veszünk fel, amitől nagyon jó lesz nekünk. A karaktert “futtatjuk”, közben ugrunk is néhányat, esetleg meghalunk, és az elejéről kezdjük az egészet. A szint teljesítése után megtudjuk, hogy hány csillagosra (esetünkben drágakövesre) teljesítettük azt, és ha időmilliomosok vagyunk, – vagy csak szimplán unatkozunk, miközben a helyi bevásárlóközpont hosszú sora legvégén állunk, és a világért sem akar gyorsabban haladni az a fránya embertömeg előttünk, – akkor korábbi rekordunk megdöntése érdekében újra is játszhatjuk a korábbi pályákat. De akkor miben is más ez a játék?
fast-like-a-fox-01

Az erő a hátlappal van

Te is unod már, hogy az érintőképernyős telefonokon minden egyes alkalmazáshoz a kijelzőt kell tapicskolni? Koszos lesz, az ujjtól nem látszik a tartalom, meg úgy egyébként is unalmas már. Nah, a Fast Like a Fox fejlesztői megtalálták a megoldást erre a problémára, hiszen ahhoz, hogy a róka (ja igen, elfelejtettem említeni, a főszereplőnk egy róka, de talán szemfülesebb olvasóink a címből kitalálták már ezt) futásához a telefonunk HÁTULJÁT kell tapicskolni. Innováció! Ha bárki azt hinné, hogy a játék telepítésével új képességeket szerez telefonunk, és innentől kezdve a Facebook falunk pörgetését is végezhetjük a hátlap segítségével (mondjuk megjegyzem, van olyan telefon, mellyel meg lehet ezt tenni), annak most csalódást kell, hogy okozzak, hiszen ez csak egy afféle trükk. A Fast like a Fox a telefon rázkódását érzékeli, így ha csak simán rázzuk a telefont, úgy is rohan a róka. De egyrészt, kifejezetten nehézzé válna úgy a játék, hisz az ugráshoz a képernyőt kell megérinteni, melyet nem valami komfortos úgy véghezvinni, hogy közbe majd’ kiesik a készülék a kezeink közül, másrészt milyen menő már, hogy a telefon hátulját nyomkodjuk?
fast-like-a-fox-02

Mi van még?

Említést kell még tenni a reklámokról is, hiszen mint tudjuk, semmi sincs ingyen. Bár a Fast Like a Fox beszerzése az alkalmazásboltokból térítésmentesen történik, bizonyos időközönként hirdetések jelennel meg. Ezek (annyira) nem idegesítőek. Ha egy szintet túl sokszor rontunk el, a játék felajánlja, hogy egy videó megnézése után továbbléphessünk a következőre. Egész fer ajánlat, hisz nem kell fizetned ahhoz, hogy nem kiérdemelt előnyhöz juss (vagy, hogy csak simán megőrizd idegeid egészségét), csupán egy reklámot kell végignézned.
Korábban említettem, hogy újra lehet játszani a már megnyert pályákat. Ilyenkor korábbi időeredményeddel is versenyezve, a háttérben ott fut egy halvány róka. Na, az a korábbi eredményed, azt kell leelőzni. Ha ez sikerül, biztos, hogy rekordot döntöttél.
fast-like-a-fox-03

Összegzés

A Fast Like a Fox szép grafikával rendelkezik, változatos a pályák designja. A zene egy idő után picit unalmassá válik, de nem különösebben zavaró. És ha pár az unalmasságnál tartunk, természetesen ezt is, mint minden játékot meg lehet unni egyszer – de ez az alkalmazás legalább próbál valamit újítani. Mellesleg ez az újítás tabletek esetében kicsit bajos, hiszen fél kézzel kell ügyetlenkedni, ami nem csak, hogy nehezen kivitelezhető, hanem még felettébb humoros is a környezetünkben lévők számára. Összességében azt mondom, egy próbát megér, adjuk egy esélyt az új, többitől eltérő megoldásoknak!

Hozzászólás