Túl magas a telefonom fényereje! – Fényerő csökkentése

Telefonunkon a fényerő csökkentését egyértelműen a beállítások között tudjuk megtenni. Igen ám, de vannak egyes készülékek, melyeknél legsötétebbre beállítva is kisüti a szemünket a kijelző. Ez főként éjszakánként lehet zavaró. De mint mindenre, erre a problémára is van megoldás!

Bevezető

Bizonyára sokakkal előfordult már a fentebb leírt probléma, hiszen a legtöbb weboldal illetve alkalmazás (például Messenger) háttere fehér, ami végképp kisüti szerencsétlen felhasználó mégszerencsétlenebb retináját. A könyvolvasó szoftverek többségében már van éjszakai mód, amely annyit tesz, hogy a háttér színe fekete lesz, és a betűk tündökölnek fehérben. Viszont mivel a legtöbb program nem képes erre, magunknak kell kezünkbe venni a dolgok irányítását.

Fényerő helyett fénygyengeség

Szükség lesz egy Night Mode nevű alkalmazásra, melyet innen tud letölteni a kedves olvasó. A programot elindítva egy százalékos csúszkán beállíthatjuk, hogy mekkora legyen a fényerő, melyen a 100% az alapból beállítható minimum. Ezután a start gombbal indíthatjuk is a műveletet. Mialatt fut az app, az értesítési sávban kapunk róla egy értesítést, aminek segítségével gyorsan vissza tudunk térni az alkalmazásba, és kikapcsolni a sötétséget. Egyetlen hiányosságként azt rónám fel, hogy azoknál a telefonoknál, melyeknek gombjai nem hardveresek, hanem szoftveresek, azoknál a gombok sávjában nem veszi le a fényerőt. Ez csak picit zavaró, a lényeg, hogy innentől kezdve nyugodtan lehet éjjel is olvasni telefonunkon!

Remélem, hogy tudtam segíteni. Ha bármi kérdésed lenne, tedd fel a kommentek között!

Ha szeretnél tovább érdekességekről olvasni az Android világából, kövess minket Facebookon!

Hozzászólás