Give it up! – Bosszantásból jeles

Mit is várhatnánk egy olyan játéktól, ami már a címében a feladásra sarkall? Hát, egyszerű játékmenetet biztosan nem. Amit ad nekünk a Give it up!, az idegeskedés, idegeskedés, és idegeskedés, mindezt mégis rendkívül szórakoztató módon.

Bevezetés

A játékban egy fekete pacát irányítva kell teljesítenünk az adott szintet. A pálya elindításához a képernyőre kell böknünk, melynek hatására kis barátunk elkezd ugrálni, egyik mezőről a másikra. Nem találunk még megállítás gombot sem, teljesen üres a felület. A sikerhez az ugrásokban kell segíteni pacánkat, melyet a kijelző bármely pontjának megérintésével tudunk megtenni. Így tudunk például feljutni a kiemelkedő mezőkre, illetve a piros csapdákat átugorni. Mivel ha ez nem sikerül, és akár csak egyet is hibázunk, kezdhetjük a szintet. És higgyétek el nekem, ez sokszor fog előfordulni.

Ne add fel!

A Give it up szívatni akarja a játékost. Nincs más célja, csupán a felhasználó olyan szinten való felbosszantása, hogy az a mobilját egy határozott mozdulattal falhoz vágja, majd immáron nyugodtan keressen magának valami kevésbé idegesítő elfoglaltságot. Nagyon nehéz a játék, nagyon sokszor kell újrapróbálni minden egyes pályát, akár 200 (!) vagy több alkalommal. Ezután talán nem is olyan meglepő, hogy mindössze 18 pálya áll rendelkezésünkre. Halálunk után mókás üzeneteket kapunk, mint például soha ne add fel, vagy a kudarc egy lépés a siker felé, majd újrakezdhetjük a szintet, ahol a kijelző tetején láthatjuk, hányadik alkalommal tesszük azt meg.Give it up - képernyőmentés 1

Újra és újra

Ritka addiktív játék a Give it up, szinte lehetetlen abbahagyni. A háttérben láthatjuk, hogy hány százalékát tettük meg az adott szintnek, ennek inspiráló hatása lehet. Nincs is jobb érzés, mint mikor végre megdöntjük a rekordunkat. Ezt egyébként egy, a mezőn lévő zöld “felhő” jelzi. Minél többet játszunk vele, annál jobban fog menni, annál jobban kiismerjük a pályát, majd végre elérjük a várva várt 100 százalékot, és kezdhetjük egy újabb szint betanulását.
Give it up - képernyőmentés 2

A hangon a hangsúly

Idegesítő játékhoz idegesítő zene – vallják ezt a fejlesztők. Mégis, olyan ritmust ad a hang a Give it up-nak, hogy néma üzemmódban sokkal nehezebb játszani vele. Mint említettem, irritáló a zene, de mégis illik a játékhoz. Minden szinten ugyan azt hallhatjuk egyébként, kivéve a napi küldetések során, ahol változik az ugrálásunkat aláfestő zene. Itt a célunk, hogy egy pályát, mely véletlenszerűen a 18-ból lett kiválasztva, minél nagyobb százalékban teljesítsünk, mivel annál több érmét tudunk begyűjteni. De ezek a pályák nem egyszerűen át lettek emelve a többi közül, hanem azoknak a nehezített változatai, szóval kihívás “meggazdagodni”.
Give it up - képernyőmentés 3

A többi paca

100 pénzérme elköltésével egy újabb pacát vehetünk, melyekből összesen 25 darab elérhető. Ha nem aranytallérokban akarunk fizetni, 304 Forintot is költhetünk erre, de szerintem ez nem éri meg, hiszen nem adnak hozzá sokat a játékhoz egy új kinézeten kívül, illetve néhányhoz új zene is jár.
A játék fejlesztője egyébként egy magyar stúdió, az Invictus Games Ltd. Kellemes meglepetés lett volna, ha a magyar is a választható nyelvek közé kerül, viszont mivel igen kevés szöveg található a játékban, ez már csak szőrszálhasogatás.
Give it up - képernyőmentés 4

Összegzés

A Give it up egy fantasztikus játék, amivel nagyon sok időt el lehet tölteni. Bár idegesítő, mégis elképesztő módon szórakoztatja az embert. A vásárlásait nem erőszakolja ránk, Google fiókunkkal összekötve a ranglistákon összehasonlíthatjuk magunkat a többi játékossal, illetve tapasztalati pontokat is szerezhetünk. Kell több nekünk ennél?

Hozzászólás