Klasszikusok androidon 1. rész – Hambo

Biztosan sokak fejében ragadtak meg tisztán az emlékek még abból az időszakból, amikor a játékokat még csak számítógépen tudtuk játszani, és floppy lemezekről telepíthettük őket.

Vagy kicsivel későbbről, amikor már egyszerűbb konzolokkal is irányíthattuk kedvenc szereplőinket, és kényelmesebbé vált ketten is játszani.

Illetve sosem felejtjük el, amikor az internet utat tört magának, és mi rászabadulhattunk az internetes böngészős játékokra a Miniclipen, vagy a Startlapjátékokon. Órákig lehetne taglalni, ki melyikre emlékszik ezek közül, vagy melyiket nyűtte legtöbbször.

Valószínűleg a fejlesztők is szeretnek így nosztalgiázni, ugyanis több ilyen klasszikusnak számító játék is megjelent android rendszerre telepíthető formában. Ebben a cikksorozatban szeretném összegyűjteni a legjobb élményeket nyújtó darabokat, amiket már a telefonunkon is élvezhetünk.

Elsőként egy Miniclip klasszikust, a Hambo-t mutatom be.

hambo főmenü

hambo pályakép

Aki nem ismerné, leírom a lényegét. Egy klasszikus, oldalnézetes “Puffantsd le mind” játékról van szó, ahol a malac hősünkkel, Hamboval kell az ellenséges haderőket kiiktatni. Azonban az irányítás ágyú jellegű, azaz nem tudunk mozogni vagy ugrani, csak azt állíthatjuk be, hogy hova lőjünk. A cél, hogy minél kevesebb lőszert fogyasszunk, és hogy rajtunk kívül egy malac se maradjon a pályán.

A játék rengeteget változott a böngészős őse óta. Talán egyedül a hihetetlenül menő, akciófilm hangzású háttérzenét hagyták meg, ami nagyon jó döntés volt.

hambo régi főmenü

hambo régi pályakép

Ami elsőre feltűnik, az a grafika nagyfokú fejlődése. A korai Paint szintű látvány helyett már a főmenüben hirdetik nekünk az iOS-os, illetve az androidos változatot.

Az új játékban továbbá eltűntek az életvonalak is, egyetlen golyó, vagy nyílvessző elég az ellenség elpusztításához. Sokkal inkább a pályák összetettségén alapszik a bonyolultság.

hambo pályakép

hambo - bolt menü

Természetesen a Store menüben különféle kinézetekkel turbózhatjuk Hambo-t, illetve vehetünk olyan hasznos cuccokat, mint a megoldások, vagy a pályakihagyások.

De nem is szeretnék ennél többet lelőni a játékról. Nagyon jó nosztalgia lehet azok számára, akik régen a böngészőben nyomták, de aki először próbálja, annak is maximális élményt fog nyújtani.

Értékeljünk!

Hozzászólás