Mechbox – szabadulós játék, nem csak kockáknak!

Biztosan te is játszottál már olyan szabadulós játékkal, ahol egy szobában vagy bezárva, és különböző kulcsok, kódok segítségével kell kijutnod az összes ajtón keresztül. Ha elég sokat gondolkodsz, előbb-utóbb minden feladvány megfejtésre kerül. Csak türelem kérdése.

A Mechanicle Box az egyik legextrémebb formája az ilyen játékoknak. Alapjába véve minden pálya egy-egy felület, amin mindenféle gombok, fogaskerekek és karok vannak. Ezek irányításával kell rájönnünk egy kódra, vagy ezek segítségével kell kinyitnunk az adott dobozt. Mindössze 10 pályából (vagy 11?) áll az egész játék, de garantálom, hogy hetekig lehet rajtuk rágódni!

feladat: nyisd ki az ajtókat!

A legtöbb megoldás távolról sem egyértelmű, de ki kell próbálni minden lehetőséget. A legelvetemültebb ötleteket is. Persze, aki nem szereti a gondolkodtatós feladatokat, annak nem lesz nagy élmény a Mechbox. Azonban ha egy kicsit is kockának tartod magad, ki fogod próbálni.

Tipp: Amikor már napok óta szenvedsz egy feladványon, és nincs több ötleted, hogy kellene továbbjutni, nézz meg egy megoldás videót, és a fejedre fogsz csapni!

Mechbox - képernyőfotók a játékrólAz első pár pálya egész egyszerű, de a játékmenet előrehaladtával a feladványok egyre nehezednek. A játék ajánlójában azt írják róla, hogy az emberek 95%-a nem tudja saját kútfőből végigvinni az utolsó pályáig.

De mi szeretjük a kihívásokat!

Mechbox segítség

A játék nagy segítsége, hogy egy fél perces reklámanyag megtekintése után egy nyomra vezető szöveggel sugallja a megoldást. Ráadásul nem csak pályánként egy tippet ad, hanem akár minden egyes mozdulathoz.

Én magamtól kb. a nyolcadik pályáig jutottam, innentől szorultam külső segítségre, de remélem, hogy ti ügyesebbek lesztek nálam.

Viszont a pályák sikeres megoldása után úgy döntöttem, hogy készítek egy végigjátszás videót, azok számára, akiken hozzám hasonlóan, már a játék tippjei sem segítettek. Nem szégyen ezt használni, de a játékélmény érdekében érdemes a türelmed határait feszegetni, mielőtt segítséghez fordulsz!

Spoiler veszély!!!

Mechanicle Box Végigjátszás:

Körülbelül ennyit érdemes elöljáróban megemlíteni a játékról, a többi már a felhasználón múlik. Remélem, felkeltette az érdeklődésedet a cikk. Most pedig értékeljünk!

Hozzászólás