MX Player – Audioformátum probléma megoldása

Az alábbi cikkben az MX Video Player egyik problémájának a megoldásáról lesz szó, avagy ezt kell tenned, ha az “Ez az audioformátum (AC3) nem támogatott.” hibaüzenetet kapod!

A probléma

Először is fussuk át gyorsan néhány mondatban, hogy miért is van ez a probléma. Az MX Player fejlesztőcsapata az egyik frissítésben eltávolította a DTS & DOLBY audio kodek támogatását a programból. Ezért ha egy videó hangsávja dts/dtshd/ac3/eac3/mlp, akkor a lejátszó csak a képi anyagot fogja lejátszani, a hangot nem. A következőkben bemutatom néhány lépésben, hogy hogyan is adhatjuk hozzá a DTS & DOLBY kodeket az MX Player-hez.

A megoldás

1. lépés:
Ide kattintva töltsd le telefonodra a kodeket!

2. lépés:
Nyisd meg az MX Player-t! Ha minden jól megy megkérdezi, hogy akarod-e használni a file-t, amit talált egyéni kodekként. Itt válaszd az ‘OK’ lehetőséget!
mx-player01

3. lépés:
Indítsd újra a programot, és ha mindent jól csináltál, hanggal fogja már lejátszani a videót az MX Player.

Egyéb teendők

Ha esetleg nem találta volna meg automatikusan a kodeket, menj a beállításokba, azon belül pedig válaszd ki a dekóder fület! Keresd meg az egyéni kodek pontot, ahol be tudod tallózni a letöltött file helyét. Ezután csak indítsd újra a programot, és kész is!
mx-player02

mx-player03

Remélem, hogy tudtam segíteni. Ha bármi kérdésed lenne, tedd fel a kommentek között!

Ha szeretnél tovább érdekességekről olvasni az Android világából, kövess minket Facebookon!

Hozzászólás