Piano Tiles 2 – Légy zongoraművész!

Egy játék, mely segítségével seperc alatt zongoraművésszé válhatsz – nos, ez természetesen koránt sincs így, de ha zenei tudásunkat nem is, ritmusérzékünket és reflexeinket mindenképpen fejleszti a Don’t tap the white tile utódja, a Piano Tiles 2.

Az előd

Én már anno a Don’t tap the white tile-t is nagyon szerettem. Abban a játékban az volt a lényeg, hogy a képernyő négy csíkra volt osztva, és fentről fekete négyzetek érkeznek lefelé, melyek mindegyikét meg kellett érinteni. Ha kihagytunk akár csak egyet is, vagy véletlenül a fehér részt érintettük meg, a játék véget ért. Érdemes volt megosztani energiánkat: a bal kézzel a bal oldali két csíkon, a jobb kézzel pedig a jobb oldali két csíkon lévő négyzeteket volt érdemes megérinteni. Egy későbbi fejlesztésre már itt is egy zongoradarab ritmusára játszhattunk, de a második részt ezt tökélyre fejlesztette. Nézzük is meg alaposabban!

A Piano Tiles 2

A fent leírt játékmechanika érvényesül a Piano Tiles 2 -ben is: a zongoraművel tulajdonképpen mi játsszuk el, hiszen a fekete – nevezzük billentyűnek – megérintésével tudunk egy adott hangot lejátszani. A tartott hangokat hosszan kell nyomnunk, mindeközben a kíséret megy magától. Összességében több, mint 100 darabot tartalmaz a játék, de ez a szám folyamatosan bővül. Például néhány napja jelent meg egy karácsonyi frissítés, mely számos  ünnepi hangulatú dalt adott hozzá a repertoárhoz.
Miután letöltöttük a Piano Tiles 2 -t, csupán egyetlen zene áll a rendelkezésünkre, továbbiak megnyitásához fejlődnünk kell, illetve vásárolhatunk is (erről majd később). A következő szint eléréséhez bizonyos számú tapasztalati pontra van szükségünk, melyet egy-egy dal eljátszásával szerezhetünk. Pontosan nem tudom, hogy milyen rendszer szerint adja őket, de van egy elméletem.
piano-tiles-2-01

A 3 csillag hatalma

Annyi játékban bevált már, hogy a felhasználó teljesítményét 3, maximálisan elérhető csillaggal díjazza, hogy a Piano Tiles 2 fejlesztői is ezt a módszert választották. Egy zongoradarab alatt csillagot kapunk az első, a második harmadánál, illetve a végénél. Ha sikerült 100%-ra teljesítenünk, az első alkalommal kapunk érte némi aranyat, majd folytatódik a menet, csak most gyorsabban. Innentől kezdve, amíg csak el nem rontjuk, a végtelenségig megy a játék, csak mindig gyorsabban, és gyorsabban. A második alkalommal kettő, míg a harmadik alkalommal még egy koronát tudunk bezsebelni, ez a maximálisan elérhető jutalom. Alapvetően ha először szerzünk meg egy csillagot, azért tudunk sok tp-t szerezni. Ha újrajátszunk egy-egy dalt, akkor már sokkal kevesebb üti a markunkat.
piano-tiles-2-03

A “nyersanyagok”

Eddig még nem említettem, de egy-egy menet, avagy dal eljátszása egy életbe kerül. Ebből összesen 30 lehet, és 5 perc alatt töltődik fel újra. Életet vehetünk aranyért, amit szintlépések után tudunk szerezni, vagy gyémántért vásárolni. Gyémántot pedig igazi pénzért szerezhetünk. Ilyen, egymásra épülő freemium rendszere van a Piano Tiles 2 -nek. Viszont nagyon jó pont, hogy naponta nagyjából 6 gyémántot szerezhetünk videók nézésével. Így teljesen ingyen feloldhatjuk a fizetős zenéket, melyekért átlagosan 10-20 gyémánt fejében juthatunk hozzá. Ugyan ilyen, reklámvideó-nézős rendszerrel tudunk plusz életeket is szerezni. Facebookunkkal összekötve a játékot nem csak, hogy még több gyémánthoz juthatunk, hanem minden egyes dalnál ranglistákon hasonlíthatjuk össze saját teljesítményünket ismerőseinkével.
piano-tiles-2-02

Összegzés

Saját tapasztalatból mondom, hogy nagyon rá lehet függeni a Piano Tiles 2 -re. Néha én is meglepődök, hogy milyen fürgén mozognak az ujjaim egy-egy gyorsabb ritmusú dal után. A rengeteg, remek dallam, és a jó játszhatóság mellett pozitív dolog, hogy ingyen juthatunk fizetős tartalmakhoz, egy egy reklám megnézéséért. Természetesen játék közben is szoktak előjönni videók, amik nagyon idegesítőek, főként, hogy tudjuk, azokért már nem kapunk jutalmat. Kevés hibát, és rengeteg tartalmat nyújt a Piano Tiles 2, melyet nem csak a komolyzene rajongóinak ajánlunk!

Hozzászólás