Slope 3D – A grafika nem minden

Gyakran előfordul, hogy online oldalak népszerű játékait átportolják mobil operációs rendszerekre is. Így történt ez az Y8 Slope című játékával is. Cikkünkből kiderül, hogy milyen lett.

Alapok

Nem célja a cikknek összehasonlító elemzést közölni a játék online és Androidos verziójáról, szóval innentől kezdve csakis a mobilos porttal fogunk foglalkozni. A Slope 3D-t a Unity játékmotor hajtja, ebből már sejthetjük, hogy a grafikával nem lesz probléma. A Play gombot megnyomva a játékos egy három dimenziós térben találja magát, ahol mindenfelé kockákból épült platformok és építmények találhatóak. Feladatunk egy golyó bőrébe bújva golyót irányítva minél tovább jutva a véletlen generálódó pályán. Az irányítást készülékünk giroszkópja segítségével tehetjük meg, avagy balra-jobbra kell döntögetni telefonunkat. Az előrefelé haladás magától történik. 3 sáv van, ezeken / ezek felett kedvünkre mozoghatunk, ám, ha leesünk a platformról a nagy semmibe, esetleg más módon “halálozunk el”, akkor a játéknak vége. Egyik platformról a másikra gyakran ugratók segítségével juthatunk el.
slope-3d-01

Mit rejt még a Slope 3D?

Vesztünket okozhatják még a pályán random található piros testek, illetve, ha az alagutak széleihez hozzáér golyónk. A játékban megtett haladásunkat a rendszer méterben fejezi ki. Minél tovább jutottunk, annál jobban nehezedik a Slope 3D, például gyorsabban gurul a golyó, több, és nehezebb akadály van, stb… A legidegesítőbb dolog, hogy haladva a pályán, kristályokat kell felvenni. Ezeknek az a haszna, hogy halálunk esetén 500 kristály ellenében (amiket egyébként vásárolni is lehet) folytathatjuk a játékot, ám ezek felszedéséhez olyan animációt társítottak a fejlesztők, ami egyszerűen bántja a szemet. Nemcsak, hogy kitakar mindent, hanem még irritáló is. Kár volt ezzel elrontani a játékot. A hangok nekem személy szerint nem tetszenek, de biztos van, aki kedveli az ilyesfajta zenét.
slope-3d-02

Összegzés

Nem egy bonyolult játék a Slope 3D, ennek ellenére szép grafikával, és élvezhető játékmenettel rendelkezik. A fejlesztőknek kár volt elrontaniuk az egészet a kristályok animációjával, de reméljük, ezen változtatnak majd a későbbiekben. Nem mondom, hogy kihagyhatatlan játék, de annak szereti ezt a stílust, megérhet egy próbát.

Hozzászólás