Smash Hit – Képi gyönyör

Ha egy olyan játékot keresel, aminek gyönyörű grafikája van, szórakoztató,  és mindezek mellett egyszerű, akkor megtaláltad, hiszen a Smash Hit minden itt felsorolt jelzővel rendelkezik. 

A grafika mindenek felett

A mai játékoknak általában a grafika a játékmenet rovására megy. Főleg személyi számítógépen figyelhetjük meg, hogy míg a grafika egyre csak erősödik, a játékélmény nem javul, vagy stagnál, hanem egyenesen romlik. Persze vannak kivételek, amikor egy játék mind a kép, mind az élmény szintjén hoz egy bizonyos szintet. A Smash Hit pontosan ilyen. Alapvetően egyetlen igen hosszú pályán kell végigjutnunk, miközben az előttünk lévő üvegakadályokat megsemmisítjük. A pályaelemek változatosak, 12 részre vannak osztva, melyeken az akadályok és a háttér képe teljesen különböző. Minden 3D-s, az akadályok, azok pusztulása, vagy épp a háttér, éppen ezért ez az egyik legszebb játék, ami valaha megjelent Androidra.
smash-hit01

Törj, és zúzz!

Az akadályokon való átjutást golyókkal tehetjük meg, a képernyőre bökve kilőjük lövedékeinket, melyek elpusztítják az előttünk álló falakat. 25 tölténnyel kezdünk, de az utunkba akadó kék kristályok széttörésével növelhetjük. Amennyiben egymás után 10 kristályt zúzunk szét, az egyszerre kilőtt golyók száma kettő lesz, és ez így nő egészen ötig, vagy amíg ki nem hagyunk egy kristályt, mivel abban az esetben lenullázódik a számláló. Ha akadályba ütközünk, a játék levon golyóink számából. Ha teljesen kifogyunk, akkor véget ér a játék, kezdhetjük az elejétől.
smash-hit02

Semmi sem hibátlan

Bizony, az elejétől az egészet. Itt csak az az egy gond van, hogy mivel egyre jobban kiismerjük a játékot, egyre unalmasabbá kezd válni. Persze, ha már minden egyes mozzanatát ismerjük a Smash Hit-nek, könnyebben el fogjuk érni, és megdönteni rekordunkat, de valljuk be, ez egy idő után unalmas, és nem utolsó sorban nagyon lassú folyamat. De a készítőket sem kell félteni. A pályát, mint azt már említettem, 12 részre bontották, és minden egyes rész elején egy checkpoint-ot találunk. Halálunk után ezekről a pontokról folytathatjuk a játékot – akarom mondani, folytathatjuk, ha fizetünk. Ha viszont nem kívánunk pénzt költeni a Smash Hit-re, újra végigküzdhetjük magunkat a pályán.
smash-hit03

Összegzés

Ha valamiben lehetne jobb a Smash Hit, az a véletlenszerűen generálódó pálya, hisz úgy nem lenne unalmas a sokadik alkalommal is végigmenni rajta. A hangokkal nincs probléma, megfelelnek az igényeknek, a grafika pedig egyenesen csodálatos. Nem győzöm hangsúlyozni, kevés ilyen szép játék van Androidra. Ha másért nem, már ezért is megéri letölteni.

Hozzászólás