Snake 1997 – Retro a javából

Ki ne ismerné a jó öreg Snake-et? Mai tesztünk nem is a játék bemutatására szolgál, hanem inkább az androidos port bemutatására, és annak minden összetevőjére összpontosít. Vágjunk is bele!

Egy kis történelem

A Snake játékok történelme egészen az 1970-es évek közepéig nyúlik vissza. Voltak belőle személyi számítógébekre, illetve konzolokra készített verziók is. Igazán nagy népszerűségre viszont csak akkor tett szert, amikor a Nokia előre telepítette készülékeire a játékot, és így indult világhódító útra. Ez abban az időben volt még, mikor ha a buszon a finn cég eltéveszthetetlen csengőhangja megszólalt, mindenki a zsebéhez kapott. A játék több kiadást is megélt, ilyen volt a Snake II, mely az elsőre nagyon hajazott, illetve a Snake III, mely már szebb grafikával rendelkezett, és a modern telefonos játékok kihagyhatatlan elemeit is tartalmazta.
snake-03

 

 

A jó öreg kígyó

A beállításokban összesen 5 telefon közül választhatunk, ezek sorrendben az 5110, a 3210, a 8250, a 8850, illetve a 3310, amely a kakukktojás, mivel azt kiválasztva már a második epizóddal játszhatunk. Tudunk itt még nehézséget (sebességet) állítani, hangot be- és kikapcsolni, és a rekordunkat is láthatjuk. A telefonok kiválasztása kizárólag a kinézetet változtatja. Az irányítás ugyan úgy működik, mint régen, azzal a különbséggel, hogy gombok nyomkodása helyett most elég érintenünk őket.
snake-02

A 3310 és a Snake II

Bizonyára mindenki találkozott már a Nokia 3310-ről szóló viccekkel, melyek szerint ez a telefon széttörhetetlen, megsemmisíthetetlen. Való igaz, ez a telefon elképesztően strapabíró volt, pontosabban még most is az, szerintem, ha sikerül előhalászni egy példányt a szekrény mélyéről, a mai napig ugyan olyan megbízhatóan tudnánk használni, mint 15 évvel ezelőtt. Na de vissza cikkünk témájához, a Snake-hez! A 3310-et kiválasztva alul a Snake II nehezített pályái közül is válogathatunk, és folytathatjuk is nosztalgiázásunkat, illetve új élmények szerzését, mivel ez a játék most is pont ugyan olyan szórakoztató, mint amilyen 15, vagy 18 éve volt!
snake-04

Összegzés

Bár a játék grafikája mai szemmel nézve hagy némi kívánnivalót maga után, nem lenne szívem lepontozni. A portban mindent nagyon jól megoldottak, panaszra nem lehet semmi ok, hiszen a Snake az Snake, és az is marad, még hosszú éveken keresztül.

Hozzászólás