Swamp Attack – Redneck kaland

A Swamp Attack című játékban egy igazi amerikai redneck bőrébe bújva a feladatunk, hogy megvédjünk kunyhónkat a rá leselkedő veszélyektől, avagy a mocsár válogatott vadállataitól.

Bevezető

A fent említett vadak igen változatosak, és pályáról pályára egyre nagyobb és nagyobb kihívást jelentőek jelennek meg. Van itt a mosquitotól elkezdve a láncfűrészes hódon át egészen a teknősökig minden – még UFO is! Ezek a képernyő jobb oldaláról jönnek, míg mi, és a házunk a bal oldalon helyezkedik el. A védekezésre alapvetően egy sörétes puska áll rendelkezésünkre, melyet akár fejleszthetünk is. Ahogy egyre több pályán – amikből összesen 174 darab áll rendelkezésünkre –  győzedelmeskedünk, egyre több fegyver oldódik fel, többek között gépfegyverek, lángszóró, stb…Természetesen ezeket is lehet fejleszteni, vagy némi pénz ellenében akár idő előtt be lehet szerezni.
swamp-attack-04

Védd a házad!

Egy pályát elindítva a bal felső sarokban láthatjuk az életünket – ha ez elfogy, értelemszerűen buktuk a pályát. Alatta váltogathatunk a fegyverek között, illetve a töltények számát is ott mutatja. A jobb felső sarokban lévő csík azt mutatja, hogy nagyjából mennyi vadállatra kell számítani az adott pályán. Alatta az elhasználható “gránátokat” láthatjuk. Azért idézőjelben, mivel a dinamit ród mellett például egy hűtőt is dobhatunk az ellenségre, aminek hatására azok lefagynak egy darabig. A kilőtt támadókért pénz kapunk, illetve időközönként megjelennek gumikacsák is – azokat megérintve lőszert, gránátokat, vagy pénzt szerezhetünk. Itt megjegyezném, hogy nagyon könnyű egy negyed miliméterrel félre nyomni, és akkor bizony egy felesleges lövést fogunk leadni, mivelhogy a fegyverünk elsütéséhez meg kell érinteni a képernyőt.
swamp-attack-03

A fránya freemium

A pálya végén aranyat kapunk, melyet a játékon belül költhetünk el. Amennyiben hajlandóak vagyunk megnézni egy reklámvideót, megkétszerezhetjük az összeget. Viszont akár nyerünk, akár veszítünk, egy energiát levon a játék – ez kétségkívül a Swamp Attack legnagyobb hibája, vagy inkább lenyúlása, hiszen pénzért azonnal feltölthetjük. 6 darab elemünk van, ezek újratöltési ideje 10 perc, így, ha valaki sokat bénázik, sokat kell várnia, hogy újra próbálkozhasson.
swamp-attack-02

Jószomszédi iszony

Ritkán rendelkezik jó többjátékos móddal egy telefonos játék, de a Swamp Attack pont ezen kevés appok társaságába tartozik. Itt a pálya felépítése hasonló az egyjátékoséhoz, azzal a különbséggel, hogy tőlünk jobbra az ellenfelünk viskója található, középen pedig egy nagy doboz, melyből madarak szállnak ki. Ezeket lelőve tojásokat kapunk, melyekből vadállatokat vehetünk, és ezeket kilőhetjük a másik játékos házára, ahogy ő is megteheti ezt a milyenre nézve. A cél, hogy ellenfelünk elveszítse minden életerejét.
swamp-attack-01

Összegzés

A Swamp Attack egyik nagy pozitívuma a zenéje, amely kiválóan megteremti azt a redneck mocsári hangulatot, melyről ez a játék szól. A grafika teljesen rajzolt, nem mondom, hogy ne lehetett volna szebb, de egész jó. Sajnálatos, hogy az energiacsíkkal és a sok fegyverfejlesztéssel nagyon a valódi pénzre van kiiélezve a már amúgy is eléggé nehéz játék. Egy bizonyos szintet elérve nehéz lesz továbbhaladni. Egy próbát mindenesetre megér, már csak a hangulata, és a Multiplayer mód miatt is!

Hozzászólás