The Higher Lower Game – Több vagy kevesebb?

Napjaink legnépszerűbb keresőmotorja kétségkívül a Google. Nap, mint nap rengeteget használjuk, innen jutunk a számunkra szükséges információ jelentős hányadához. Ahogy mondani szokás: Google, a barátod. De vajon mik a legnépszerűbb kulcsszavak, mik a felhasználók számára a legrelevánsabb információnk? A The Higher Lower Game-ből ezt tudhatjuk meg, játékos formában.

Bevezető

Az egyébként böngészőből is elérhető The Higher Lower Game Androidos verziója teljesen megegyezik a netessel. Megad két keresési kulcsszót, egyiket a hozzá tartozó keresések számával, nekünk pedig mindössze annyi a dolgunk, hogy eldöntsük, a másik kulcsszó jobban, vagy kevésbé érdekelte a Google felhasználóit. Ez elsőre nagyon egyszerűen hangzik, ám a játékosok 3.2-es átlagából kiderül, hogy annyira azért mégsem az. Rengeteg meglepő, és furcsa számadat van, amelyek elsőre akár hihetetlennek is tűnhetnek, azonban itt minden adat valós statisztikák alapján került be a játékba.

Platón vagy Becstelen Brigantyk?

Platón vagy Becstelen Brigantyk?

Google, Google, mondd meg nékem…

Ha helyesen eltaláltuk, hogy több, vagy kevesebb (Higher vagy Lower), a következő “kérdést” az előző válaszunkhoz viszonyítva adja a játék. Például ha először látom, hogy a Golden State kosárcsapatra mondjuk 1.000.000 keresés volt, és jól megtippelem, hogy a Candy Crush Saga c. játékra több, akkor megtudom, hogy pontosan mennyien is kerestek rá arra, és a következőt már ahhoz viszonyítva kell megtippelnem. A háttérben mindig egy, a keresési kulcsszóhoz kapcsolódó, vagy arról készült képet látunk, picit elsötétítve.

Ezt elég hamar elszúrtam...

Ezt elég hamar elszúrtam…

Van még más is

Ha akárcsak egyszer is rontunk, a játék véget ér, kezdhetjük elölről. Persze ez nem nagy veszteség, hiszen ha kb. 15 akadályt már sikeresen vettünk, az jónak számít. Nos, igen, a The Higher Lower Game nem az egyszerűségről, meg az óriási sikerélményekről szól… 😀
Maga a játék alapjáraton ingyenes, azonban némi (590 Ft / db) pénz ráköltésével 3 új kategóriát is feloldhatunk, 500-500 új kérdéssel. Hírességek, Játékok, illetve Nagy Kérdések (pl. ‘Hogyan csókoljak meg egy lányt’ vs. ‘Meleg vagyok?’) a 3 további témakör, melyeket együtt, egy bundle keretében 1190 Ft-ért is megvásárolhatunk.

Kategóriák

Szumma szummárum

Összességében nagyon jó játék a The Higher Lower Game, a további témakörök árait azon én picit túlzónak találom. Szerintem az alapjáték is nyújt elég szórakozást, de aki esetleg ingyen többre vágyna, annak jó hír, hogy van YouTuber Higher Lower is, melyben YouTube csatornák népszerűségét hasonlíthatjuk össze. (Egyébként a pontozásban a megszokottól eltérően azért nem szerepelnek hangok, mert egyáltalán nem szerepelnek a játékban.)

Hozzászólás