The Weaver – Egy sima, egy fordított

Az utóbbi időben megjelent ingyenes logikai játékok között bár nincs előkelő helyen, mégis remek időtöltés a Pyrosphere által fejlesztett The Weaver. Egy alkalmazásboltban első látásra talán nem tűnik a legjobb választásnak, de mint sokszor, a látszat itt is csal.

A szövés

A The Weaver alapja az, hogy a négyzet alakú pályára felülről érkező szálakat eljuttassuk a képernyőn alul található célokba. A kis fonalak különböző színeinek megfelelően láthatjuk, hogy hová milyen színűnek kell megérkeznie. A screenshotok alapján nem is lehetne megérteni mindennek a működését, azonban a játék a legalapabb lépésektől indul, így mindenki számára egyértelművé válik a játék (egyébként igen egyszerű) kezelése, amit a következő sorokban fejtek ki.

weaver4

Nincs túlbonyolítva a menü – egyszerű és szép

weaver1

A magyarázat az alapoktól indul

 

Váltogassunk!

A pályákon sok helyen kereszteződnek a különböző szálak, ez látszik a képeken is. Azonban ahol ezek találkoznak, rábökve a képernyőre át tudjuk őket cserélni, azaz minden kattintásnál a két fonál végső helye megváltozik. Ezzel az egyszerű kis trükkel tudunk átjutni a pályákon, amelyek egyértelmű módon egyre inkább nehezednek. Kezdetben minden végső helyzetbe csak egyféle zsinórt fogad el a játék, később azonban a lehetőségek száma megnövekszik, egyes célokba akár három különböző megoldás is lehetséges. Ahogy nő a zsinórok száma, úgy válik egyre bonyolultabbá minden egyes szint.

weaver3

Egy komolyabb akadály

weaver2

A bűvös 3 csillagos értékelések utáni végtelen szint

 

Pályarendszer

Ahogy a legtöbb hasonló ügyességi játéknál megszokhattuk, a The Weaver is egy három mércés csillagozási rendszerrel pontozza a teljesítményünket pályánként. A hat pályacsomag mindegyikében 25-25 szint található, amelyeket ha kimaxolunk (azaz mindegyiken elérjük a hármas értékelést), kapunk egy végtelen pályát, benne az összes szinttel, illetve sok esetben azokra hasonlító, mégis jóval nehezebb feladványokkal. Érdemes arra figyelni egyébként, hogy azonos színű szalagokat sose keresztezzünk, mivel egy csillagot egyből elbukunk minden ilyen alkalomért. Szerencsére bármikor lehet korrigálni a lépéseken, így az időfaktor nem játszik szerepet a megoldások pontozásában.

Összegzés

A The Weaver a Pyrosphere eddigi legjobban sikerült játéka, amely egyedi ötleten alapulva, és remek grafikával kiegészülve tökéletes szórakozást biztosít néhány órára. Remekül bevezet a játék lényegébe, és szép fokozatosan bonyolódik minden egyes pálya. Kellemes kiegészítő a színeket extra formákkal megerősítő funkció, amely a színvakok nagy segítségére lesz a játék során. Mindenképpen ajánljuk a kipróbálását, mivel az egész család számára szórakoztató tud lenni.

Hozzászólás