There is no game – Ez aztán nem játék!

Ez itt nem egy bevezető, egy nem játék nem tesztjéhez. Szóval ne lássuk, mit nem tud a There is no game!

Akik még az első bekezdés után is itt maradtak, azokat megnyugtatnám, hogy nem, nem vesztettem el a józan eszemet, csupán megpróbáltam a mai tesztalanyunkhoz illő bevezetést írni. Nagyon nehéz feladat lesz erről a játékról írni, mivel nem szeretnék semmit lespoilerezni, bár ez sajna elkerülhetetlen lesz. De azért igyekszem nem lelőni az összes poént. Szóval…

Nincs itt semmi látnivaló

Leszögezném az elején, hogy a There is no game nagyon rövid, mindössze 10-15 percet vesz el életünkből, azonban bátran állítom, hogy ennyit mindenképpen megéri rászánni. Egy nagyon alap angol/francia nyelvtudás szükséges lesz (ezen a két nyelven elérhető ugyanis az applikáció), illetve, ahogy ő ajánlja, érdemes hanggal játszani. Ezt én is megerősítem, sokat dob az eleve szuper hangulatán. A játék tele van poénokkal. Nos ezek azok, amiket nem szívesen lőnék le, az egész ara épül, hogy ez nem játék, és a program próbál minket erről meggyőzni, közben egy kis kalandba is belekerülünk, szóval van itt minden, mint a búcsúban.

Valaminek azért kell lennie!

Egyébként a There is no game-et leginkább a logikai/kirakós játékok kategóriájába tudnám sorolni. Nagyon minimalista az egész, de ez ugyan olyan, mint a fentebb említett nagyon rövid játékidő: se több, se kevesebb nem kell belőle, pontosan elég az, amit ad. A Google Play felhasználói értékelése véleményem szerint igen sokatmondó: nem sok, pláne teljesen ismeretlen készítő (KaMiZoTo) teljesen ismeretlen címe kap ilyen magas (4,6) értékelést.

Összegzés

Egy játéknak az a célja, hogy szórakoztassa az embert. Ha ezt csak rövid ideig is, de magas fokon teszi, akkor már megérte a programozóinak elkészíteni, nekünk meg letölteni. A There is no game pontosan ezt teszi: nagyon humoros, jelent némi kihívást, egyszerűen élvezi az ember. Tényleg mindenkinek csak ajánlani tudom, ez olyan dolog, amiből senkinek sem szabad kimaradnia!

Hozzászólás