Troll Face Quest – Értelmetlen, mégis élvezetes

Értelmetlen, mégis élvezetes. A legjobban talán így lehetne jellemezni a Spil Games játéksorozatát. Mai cikkünkből kiderül, hogy mi ennyire jó a Troll Face Quest játékokban, és higgyétek el, ez még a hardcore kalandjáték-rajongókat is meg fogja izzasztani!

Mielőtt még komolyabban belekezdenék a cikk írásába, annyit mindenképpen le kell szögeznem, hogy ennek a játéknak tényleg semmi értelme nincsen, éppen ezért felesleges is bármi ilyesmi tartalmat keresni benne. Illetve, mivel a sorozat különböző epizódjai nagyon kevésben térnek el egymástól, itt most csak általánosan mutatnám be a Troll Face Quest -eket, majd a cikk végén néhány mondatban rátérek az egyes részek sajátosságaira is. Na de kezd sok lenni a duma, vágjunk is bele!
troll-face-quest-01

Mi a fene ez?

Na igen, ez egy kiváló kérdés. A lehető legjobban talán a point and click kalandjáték kifejezéssel lehetne illetni eme mesterművet, de elég kevés hasonló program van jelenleg a piacon. A Troll Face Quest játékok lényege a következő: találunk bennük x pályát, A következőre mindig csak az előző teljesítésével juthatunk. Ha egy-egy szinten elakadnánk, hinteket használhatunk fel segítségként. Ezekből 5 darabot kapunk, továbbiakat reklámvideók megtekintésével szerezhetünk, avagy nem kell semmiért fizetnünk! (Ez alól kivételt képez a reklámmentesítés, de hát semmi sem lehet tökéletes.) A mai játékok világában már nagyon ritka az ilyen üzleti modell. Minden egyes pályán tulajdonképpen egy képet látunk, amelyen különböző tárgyak, illetve karakterek vannak elhelyezve. Az ezekre történő klikkeléssel tudjuk megoldani a szintet. Azonban nem úgy, ahogy azt elsőre gondolnánk…
troll-face-quest-02

Abszurdisztán

Mint ahogy arra a cikk elején már utaltam, ebben a játékban semminek az ég világon nincs egy fikarcnyi értelme sem. A pályák megoldása sosem a legkézenfekvőbb, de még csak nem is a második! Egyszerűen olyan abszurd dolgok történnek a Troll Face Quest -ben, hogy előfordult, hogy miután teljesítettem egy szintet, csak meredten bámultam a képernyőre, hogy akkor most mi a fene történt, hogy sikerült nyernem. Tényleg nem lehet kiszámítani ezt a játékot. Konkrét példát most nem fogok felhozni, mivel azzal elrontanám a játék legnagyobb részét, azaz azt az örömöt, amit 10 perc után érzünk, mikor végre továbbjutottunk azon a fránya pályán.
troll-face-quest-03

Grafika, hangok, egyéb

Erős hangulati alapozást végez a Troll Face Quest eme két tulajdonsága. A grafika a maga sajátos, régiesnek ható, mindazonáltal rejtelmes valójával, illetve a  játék védjegyének számító trollface-ekkel járul ehhez hozzá, az audió pedig egyrészt azzal, hogy egyrészt szinte mindennek van valami hangja a játékban, másrészt, hogy folyamatosan hallhatunk egy furcsa, ámde tetszetős aláfestő zenét a szintnek alatt.
Amit még tudni kell a játékról, hogy minden egyes epizódjában a pályákon elrejtve találhatunk összesen 10 darab gyűjthető tárgyat, melyekből ha összeszedtük az összeset, feloldhatunk egy bónusz szintet. Nem valami nehéz őket megtalálni, valószínűleg első végigjátszásra mindenki sikerrel fog járni ebben a tekintetben.
Most viszont lássuk 1-2 mondatban összefoglalva a Troll Face Quest epizódjait!
troll-face-quest-04

Troll Face Quest Classic

Ez tulajdonképpen az alapjáték. 36 darab pálya található benne. Nincsen különösebb témája, pont ezért Classic a neve.
troll-face-quest-05

Troll Face Quest Sports

A rész témája a sportok, ezen nincs mit magyarázni. A négy epizód közül ebben találjuk a legtöbb pályát, szám szerint 50-et.
troll-face-quest-06

Troll Face Quest Video Memes

Ahogy a címe is mutatja, ismert memek adják ennek az epizódnak a listáját. Hogy csak néhány példát említsek, megtalálható benne többek között a Trololo Song (ezen nem is lepődünk meg, ismervén a játék alaptémáját 😀 ), illetve a Will it Blend-es fószer, aki imád telefonokat összeturmixolni (?). Szóval ebben a részben 40 szinten keresztül láthatjuk viszont kedvenc internetes mémeinket. Az epizód sajátossága, hogy bizonyos szintekért “fizetnünk” kell. Ilyen fizetőeszközt minijátékokkal szerezhetünk, amiből 4 fajtát találunk a játékban. Hamar össze lehet gyűjteni a következő pálya feloldásához szükséges mennyiséget, viszont ez egy jópofa újdonság, amely egy picit megszakítja a játékot, amire bizonyos esetekben tényleg szükség is van.
troll-face-quest-07troll-face-quest-08

Troll Face Quest Unlucky

Ennek a résznek sincs olyan kifejezetten kézzelfogható témája, hasonlóan a Classic-hoz. A szerencsétlenség meg hát… itt is velünk lesz, ahogy a korábbi epizódokban. Ebben található a legkevesebb, mindössze 33 pálya, ám ez a későbbi frissítésekkel még bővülhet, ahogy bővült a korábbi epizódokban is.
troll-face-quest-09

Összegzés

Talán sokat elmond, hogy a Google Play közönsége a négy Troll Face Quest epizódra átlagban 4,5 csillagot adott, és azt kell, hogy mondjam, meg is érdemli ezt a magas fokú elismerést. A maga randomságával, és következetlenségével annyira szerethető játék, hogy az a néhány reklám, amit azért szépen sunyin a képünkbe tol, teljesen eltörpül az élmény mellett.

Hozzászólás