Trumpy Wall – Építs falat Donalddal!

Nagy meglepetésre Donald J. Trump nyerte az amerikai elnökválasztást, ezzel eldőlt, hogy ő lesz az Egyesült Államok 45. elnöke. A személyét körüllengő igen magas hypeot a fejlesztők sem tudták figyelmen kívül hagyni. Így született meg mai tesztünk alanya is, a Trumpy Wall. A ma esedékes beiktatása alkalmából nézzük is meg közelebbről!

Trump, a jelenség

Mint ahogyan azt a bevezetőben említettem, számtalan, az új elnökkel kapcsolatos játékot, és alkalmazást adtak ki a közelmúltban. A teljesség igénye nélkül volt itt Trumphang-kiadó app, Trumpos felhőkarcoló építő szimulátor, illetve a Trumpy Wall, amelyben falat kell építenünk az USA-Mexikó határra. Az újdonsült politikus egyik legtöbbet hangoztatott kampányfogása volt ez, melynek rengeteg ellenzője, illetve támogatója akadt, szóval rendesen megosztotta az amerikai társadalmat (meg úgy az egész világot). Azt meg, hogy mennyire gondolja komolyan magát ez a játék, azt mindenki döntse el maga.

Trumpy Wall - Trump

Lent, a határon

A Trumpy Wall végtelenül egyszerű: karakterünk a fal legelső elemének a tetején áll, és mindig a következő három elemet látjuk magunk előtt, melyek teteje vagy piros, vagy kék színben pompázik. (Ezek a két nagy amerikai párt, a Republikánusok, és a Demokraták színei.) Nekünk egyre tovább, és tovább kell ugrálnunk a falon, amivel az véletlenszerűen egyre nagyobb lesz. Ha az előttünk álló elem piros, a képernyő jobb, míg ha kék, akkor a bal alsó sarkának megnyomásával ugorhatunk. Ha rosszat nyomunk, a játék véget ér. Ez így eléggé egyszerűnek tűnik, azonban a már megépített fal tetejére folyamatosan valamilyen bástyatetőre hajazó elemek hullanak, amelyek, ha nem haladunk eléggé gyorsan, velünk is végezhetnek. A Trumpy Wall-ban a célunk tulajdonképpen az, hogy minél több pontot szerezzünk.

Trumpy Wall - Clintonné

Az elnökök

A pontszerzésen kívül még a pénzszerzés motiválhatja a játékost a Trumpy Wall -ban. Aranyat a játék során szedhetünk fel a falelemek tetején, vagy halálunkat követően választhatjuk, hogy megnézünk egy reklámvideót, melyet követően 20 darab üti a markunkat. Ezáltal nagyon hamar összegyűlik 100 érme, amelyért egy új karaktert vásárolhatunk. A játék random ad egyet a jelenlegi 27 közül, melyet között megtalálhatók a 2016-os választás ikonikus figurái, mint Hillary Clinton, vagy Bernie Sanders, híres korábbi elnökök, mint George Washington, Abraham Lincoln, vagy John F. Kennedy, illetve néhány különleges karakter, mint például ‘Army Trump’. Ezeken kívül beleraktak a Trumpy Wall-ba két igen fontos szereplőjét a választásnak: Hillary email szerverét, és a 100 teljesített pont után feloldódó Harambe-t, a gorillát. Óriási poén, nagyon örülök, hogy a fejlesztők éltek ezzel a ziccerrel 🙂

Trumpy Wall - Harambe, a gorilla

Vizualitás, és audió

Hangok tekintetében teljesen átlagos a Trumpy Wall, pont annyit tud ezen a téren, amit egy ilyen játéknak tudnia kell. A grafikára sem lehet panasz, a Unity Engine szépen teszi a dolgát, az apró kockákból felépített világ szépen teszi a dolgát, az elnökök közismert külső tulajdonságait remekül visszaadja, mint pl Hillary ruhája, Lincoln szakálla, stb… A táj nem annyira változatos, van egy sivatag, egy éjjeli, illetve egy felhők feletti, Mennyország (ez felteszem Harambe miatt), de nincs is szükség ezeknél többre.

Trumpy Wall - Trump

Összegzés

A Trumpy Wall az egyik legjobban sikerült alkotás az utóbbi hónapok Trump hype-jában született játékok közül. A Crossy Road-os alapokhoz remekül adott hozzá néhány újítást, és kellően megfűszerezte humorral is, ami nagyon sokat számít. Reméljük, fogunk még találkozni a Harambe Corp nevével!

Hozzászólás