Városban – Hol vannak a legjobb éttermek?

Az egyik legismertebb budapesti éttermekkel, szórakozási lehetőségekkel, kulturális eseményekkel és még sok-sok mindennel foglalkozó blog appjának a napokban jött ki a második változata, amely az általuk letesztelt helyeket gyűjti. Lássuk, mit is tud!

Bevezető

Kezdésként fontos megjegyezni, hogy bár egyelőre ez az alkalmazás valóban csak budapesti helyekkel foglalkozik, idén tervezik kiterjeszteni az ország több nagyvárosára is. Az alapja a fent említett blog, az Egy nap a városban, ennek a tesztjeit tartalmazza az egyszerű, de mégis nagyszerű app.

 

Borító - Városban

 

Közelben és Város Hőse

A programot megnyitva a Közelben füllel találkozunk, amely helyzetünk alapján rangsorolja a találatokat. Itt bármelyik étteremre bökve láthatjuk az elérhetőségeket, a róla írt tesztet, a felhasználói értékeléseket (ez eddig nem volt benne a Városban-ban), valamint amennyiben van, a Város Hőse kedvezményt. Ez egy jótékonysági kezdeményezés, amely egy meghatározott havi díjért cserébe ad akciókat a szerződtetett helyeken. Ez teljesen az éhező gyermekekre lesz fordítva, így mindenki jól jár. Erről bővebben ezen a linken olvashattok. A második fülön egy egyszerű belépő felületen tudjuk igazolni, hogy mi is társultunk a Hősbe. Amennyiben ezt megtettük, akár widget-ként is kirakhatjuk a launcher-be a könnyebb elérhetőségért.

 

Közelben fül - Városban

 

Város Hőse - Városban

 

A Térkép

A Városban legfontosabb funkciója platformtól függően a Google Maps-re vagy az Apple Maps-re épül. Itt POI-kként találhatjuk meg a blog által letesztelt összes helyet, külön kiemelve az előbb említett programban résztvevő éttermeket. Lényegében ugyanazokat a funkciókat találhatjuk meg, mint a Közelben oldalon, csupán egy térképre leosztva a kissé HTC Sense-es/Windows Phone-os beütésű felület helyett.

 

Térkép - Városban

 

Összegzés

Sok-sok olyan alkalmazást találhatunk, amelyek az éttermeket és szórakozóhelyeket gyűjtik, többségében felhasználói alapon, azonban ezek többségét túlságosan könnyű manipulálni. Olyan vádak is érik őket, hogy a turistacsalogató (és akár átverő) helyeket előbbre rangsorolják, na ilyen a Városban-ban nincs. A két blogger nagyon komolyan veszi a függetlenséget, és mindenhol csak saját zsebből fizetik az étkeket. Ahol nem, ott ezt külön fel is tüntetik egy disclamer-ben. Így egy igencsak megbízható, hazai kezdeményezésű és a fővárosunk majdnem teljes részét lefedő adatbázist jelent a Városban, amely mindenképp megér egy próbát.

Hozzászólás