YouTube irányítása mobilról

Bizonyára sokakban felmerült már az ötlet, hogy milyen jó lenne, ha a telefonunkról tudnánk irányítani kedvenc videómegosztó portálunkat, mint egy távirányítóval a tv-t. Szerencsére a Youtube rendelkezik ilyen szolgáltatással, melyet teljesen ingyen vehetünk igénybe. Mai cikkünkből kiderült, hogy mégis hogyan.

A cikkben bemutatott módszer működik interneteléréssel rendelkező tv-kkel, sőt, a UPC bizonyos csomagjaiban szereplő MediaBox-os YouTube alkalmazással is.

A legjobb az egészben, hogy nemcsak ingyenes a szolgáltatás, hanem még a használata is végtelen egyszerű. Tulajdonképpen csak egy telefonra, és egy számítógépre / laptopra lesz szükségünk, mégcsak letölteni sem kell semmit!

Új eszköz hozzáadása

Új eszköz hozzáadása

Vágjunk is bele!

Első lépésként gépünk böngészőjében látogassunk el a www.youtube.com/tv weboldalra. Itt egy elsőre talán szokatlan felülettel találkozunk, de nagyon hamar meg lehet vele barátkozni. Válogathatunk kategóriák között, kereshetünk kulcsszavakra, stb… Semmi új. Azonban bal oldalt a beállításokban a ‘Tévé és telefon összekapcsolása’ menüpontot választva, ahogy arra a nevéből lehet következtetni, össze tudjuk kapcsolni a számítógépet a mobilunkkal. (Senkit ne tévesszen meg a tévé szó, azért ez látható itt, mivel ez a weboldal a videómegosztó televíziókra szánt verziója, csak el lehet érni pc-ről is.) Itt válasszuk a ‘Kapcsolódás tévékóddal’ opciót, majd mobiltelefonunk böngészőjében nyissuk meg a www.youtube.com/pair weboldalt. Ide írjuk be a monitorunkon látható számkódot, adjuk hozzá az eszközt, és örüljünk, ugyanis meg is volnánk!

Számítógépen a Youtube TV

Számítógépen a Youtube TV

Így készül el a távirányító

Most, ha telefonon a jobb felső sarokban kiválasztjuk a gépünket (alapértelmezésként YouTube tv a neve), akkor amit innentől elindítunk telefonon, a monitoron fog megjelenni. A videót meg tudjuk állítani, tudunk benne tekerni, másikat berakni. Innentől kezdve kényelembe helyezhetjük magunkat a kanapén, vagy az ágyon, és valódi tévéként élvezhetjük számítógépünket (nagy monitorok előnyben!). Zenehallgatásra is tökéletesen alkalmas, hiszen akár a ház (vagy a világ, mondjuk ennek gyakorlati hasznát nem látom) másik feléből is váltogathatjuk a legújabb számokat, vendégeink (illetve szomszédaink) legnagyobb örömére.

Reméljük, Te is hasznosan tudod majd alkalmazni a Google újabb fantasztikus szolgáltatását.Ha szeretnél tovább érdekességekről olvasni az Android világából, kövess minket Facebookon!

Hozzászólás